Stålprodukter - grundlæggende klassificering

Stålprodukter er produkter, uden hvilke i dag kan vi ikke forestille os at bygge huse og forsyningsfaciliteter, køretøjer, udstyr, installationer og rørledninger. De er grundlaget for opførelse, fundamentering og efterbehandling af bygninger. Virksomheder, der tilbyder stålprodukter, leverer elementer af høj kvalitet, der letter byggearbejder og garanterer høj kvalitet og sikkerhed af opførte strukturer. Hvilke stålprodukter skelner vi mellem?

Koldt og varmvalsede produkter af fladt stål

Valsede produkter har den største andel i stålprodukter. De er et vigtigt element i mange bygningskonstruktioner. Varmvalsede plader inkluderer plader, som i nogle tilfælde - men ikke altid - kan bruges til videre behandling, f.eks. viklede plader, der bruges til fremstilling af metal tagsten (belagt ark) eller maskindele (hus). Afhængigt af arten kan de være modstandsdygtige over for mekaniske skader og de negative virkninger af skiftende vejrforhold. Det er også tykt (over 5 mm), tyndt (op til 5 mm) og meget tyndt (dele af en millimeter), som er efterbehandlings- og konstruktionselementer af udstyr, maskiner og apparater. Bølgepap og trapezformede plader giver mulighed for at opnå en interessant efterbehandlingseffekt, f.eks. i metalgarager eller lagre. Koldvalsede plader anvendes i bilindustrien og den elektrotekniske industri, fordi de er meget mere holdbare. De kan slibes eller poleres for at få en mere interessant effekt. Afhængig af graden af ​​koldvalset ark kan de være modstandsdygtige over for strækninger og andre mekaniske skader. De bruges til produktion af blandt andet karosserier. Flade stålprodukter inkluderer også galvaniserede plader, der er mere modstandsdygtige over for vejrforholdene.

Lange produkter og sektioner

Den anden populære gruppe stålprodukter er de såkaldte lange produkter, som f.eks. kan være svejste og sømløse stålrør. De er nødvendige til installationer, der transporterer væsker eller gasser, de er et vigtigt element i maskiner og apparater samt bygningskonstruktioner. Lange elementer er også gitre, valsetråd og stænger i forskellige sektioner, f.eks. firkantede, runde eller ribbet, som danner grundlaget for fundament, forstærkninger eller andre bygningskonstruktioner. Sektioner, hvis navne afhænger af elementets form, er også vigtige stålprodukter. Vi skelner blandt andet: U-profiler, T-profiler, H-profiler og vinkler. Vi finder dem i porte, hegn, stilladser, jernbanekomponenter og byggeri, landbrugsmaskiner og andre maskiner. Højkvalitets stålelementer som håndtag, vinduesviskere, trin, korte glatte bøjninger muliggør efterbehandling af strukturen eller installationen og garanterer dens pålidelighed.